24.01.2010

MUSICA BAIANA # 2



Saa er der gaaet en cirka uge siden mit sidste indlaeg i Beksters digger-rejseblog fra Salvador, Brasilien. Udover at drikke mig stiv med en flok backpackere om natten, har jeg faaet brugt nogle flere dage paa at lede efter plader rundt om i Salvadors forskellige kvarterer. Det er samtidig en god maade at se hele byen paa, for det kan hurtigt blive for meget,naar man render rundt i Pelorinho, byens centrum - en masse smaa farverige huse, hvor turister, kakalaker og ekstremt mange gadeboer holder til.


Har allerede en ny aftale med en plademakker i denne her uge, saa det bliver nok et 3. post i min lille rejseblog.
Her er et samlet billede af denne omgangs plader:



Et par af de plader, der er roeget i kurven:



Tropicália ou Panis et Circensis

Pladen fra 1968, der var begyndelsen for hele Tropicalia-bevaegelsen. Et form for musikalsk ungdoms oproer mod det brasilianske militaerstyre (kort sagt). Flere af de helt kendte musikere herfra var med til at lave den her dejlige plade - jeg er isaer vild med nummeret "Bat macumba".
ogsaa et fedt cover af de her unge folk med maerkelig bohéme-hippie stil!
Jeg har kun kunne faa fat i et stereotryk fra 82, lidt aergeligt.





Tropicalia 2

Opfolgelsen paa pladen ovenfor. Den her er fra ´93 og det er vist kun Caetano og Gilberto, der er med paa pladen. Jeg koebte den mest fordi jeg ogsaa havde 1éren, men det kan vaere der ligger noget god slapbas 90ér funk bag det afskyelige cover.



Gilberto Gil (1968)

Samme tid som tropicaliapladen kom Gilberto Gil med en ny soloplade. Jeg synes egentligt at pladen minder lidt om Caetano Velosos plade jeg skrev om i forrige indlaeg. Men der er ogsaa nogle numre, hvor der er lidt knald paa fx "Procissao" - En god prigtraads spade, der for en gang skyld kan noget. Kan ogsaa godt lide det mere stille nummer "Pé da Roseira" - Hele pladen kan hoeres HER PAA TUBEN
Fik en lidt smadret udgave, men tror vinylen ikke fejler noget.


De andre plader i denne omgang er:

Jorge Ben - Bem-vinda Amizade
Grupo Karetas - Fogo na Terra
Carlos Dafé - Malandro dengoso
Raulzito e os panteras
Wilson Simonal - Alegria Alegria vol 2
Tim maia - Terapêutica Do Grito




Ejeren af en boghandel/café/pladebiks, hvor jeg har vaeret nogle dage i traek for at drikke frisk juice og tjekke plader ud. Saa har vi nogle gode, lidt lange, samtaler om plader, hvor ingen fatter hva den anden siger..



En anden gammel mand jeg har moedt. Meget soed, men hans plader er lidt dyre - faar dem sikkert os til GRINGO-prisen.

2 kommentarer:

  1. Hands down, en vaske ægte konge-blogger vi har her, Beeks! Dejligt post igen Martin. Forresten, hvis du finder en plade med ham her Di Melo (han har kun lavet én, du kan finde den på tuben eller google) så saml den lige op - den er normalt ret dyr, men der er ihvertfald én banger på, og det kan jo være at du kan få den lidt billigere i dens hjemland. Han var også en tropicalia makker, så vidt jeg har forstået det. Måske du kender til ham, jeg ved det ikke. Men svedigt indlæg!

    --
    Kys fra Kristoffer

    SvarSlet
  2. Ps. Din gamle nisseven har en skrækkelig skæv boner :(

    SvarSlet